Și pentru că tot vă povesteam acum ceva vreme despre modalitățile în care puteți face rost de cărți gratis, azi mă laud.

Netgalley Andrej Zapkowski Oct 21

Anul trecut în octombrie a fost lansat primul volum al unei noi trilogii fantasy scrisă de Andrej Sapkowski („tăticul” „Witcher” – ului). Anul acesta, în octombrie, va fi lansat cel de-al doilea volum, iar eu am reușit să îl iau prin NetGalley să-l citesc și bineînțeles că va fi și o recenzie la el. Una aici, pe blog, în limba română, apoi traducerea ei va apărea în limba engleză pe amazon.co.uk.

Noua trilogie se numește „The Hussite wars” –  Războaiele Hușilor. Evident este un fantasy istoric. Volumul povestește aventurile lui Reynevan alături de prietenii lui, prin anii 1427-1428, pe măsură ce războiul acaparează Europa.

Reynevan inițial se ascunde în Boemia, dar curând pleacă spre Silesia, acolo unde îndeplinește misiuni secrete și bineînțeles periculoase, care i-au fost încredințate de către liderii religioși huși. În același timp vrea să răzbune moartea fratelui său și să descopere pe unde-i este iubita. Urmărit de diverși inamici Reynevan intră și iese constant din buclucuri.

Romanul scris de Sapkowski într-o manieră rapidă (de acțiune), dar inteligentă, aduce numeroase mistere și răsturnări de situații, piperate cu elemente magice dar și cu omniprezentul și chiar îndrăznețul simț al umorului specific lui Sapkowski. Fanii seriei „Witcher” vor aprecia imaginile bogate ale acestei bucăți din Evul Mediu.

De cumpărat: