Și uite așa pașii (avionul) m-au purtat din nou către Fredericia, un oraș port al Danemarcei în care s-a ținut pentru al nouălea an consecutiv, Metal Magic Fest.

Revederea cu Danemarca a fost una plăcută, zborul lin și oamenii prietenoși. Deja este al doilea an consecutiv când merg și lumea începe să mă știe. Cei mai mulți se miră că mă duc tooocmai din România și că ajung singurică pe la festival, însă le explic că am venit cu prietenii din Suedia. Alții s-au mirat când mi-au văzut părul vopsit “oh, it is your real hair”.

De bine ce m-am obișnuit și eu cu locurile, de la anul festivalul se va ține în alt oraș. Nu-i nimic, o nouă ocazie de a vizita.

Festivalul are o atmosferă plăcută, se bazează pe relațiile interumane și se cântă pe două scene: inside și outside. Nu concomitent, ci alternativ.

Prețurile: bilet de acces 3 zile la festival + autobuz de la aeroport din Copenhaga până la festival și retur (un drum de vreo 3 ore) 1.024 DKK (aproximativ 625 lei). Are inclusă și camparea pentru cine dorește. Pentru cine nu, atunci musai cu un an înainte (poate chiar înainte de cumpărare bilete la festival) de făcut rezervări la hotelurile din împrejurimi. Mai găsești apartamente de închiriat la prețuri decente. Noi am plătit pe un apartament de 2 camere (care la ei este studio) de peste 90mp, pentru 3 nopți doi oameni cam 320 euro, aproximativ 1.450 lei. Și la o distanță de vreo 10 minute mers pe jos de la festival.

În cadrul festivalului: bere 25 DKK (cam 15 lei), cidru 30 DKK (cam 18 lei), suc 15 DKK (cam 9 lei), mâncare: 1 hotdog = 1 ticket, 1 burger = 2 tickete, iar un ticket pentru mâncare cred că e 25 DKK. Tricoul festivalului a costat 110 DKK (cam 67 lei).

Oricum de mâncat și de băut găsești cu duiumul în afara festivalului. Pentru un prânz (supă cremă de curry cu o chiflă făcută în casă din făină neagră cu semințe + apă la 800 ml + parfait de vanilie) am plătit 120 DKK, iar pentru un alt prânz (costițe afumate de porc la grătar cu sos, cartofi prăjiți și salată de varză – porție mică + apă – porție mare) am plătit vreo 150 DKK. S-ar putea ca prețurile să vi se pară mari, dar au niște porții nesimțite. Am mâncat costițele cu aprope toți cartofii și fără salata de varză și sosul lor și mi-a ajuns pentru prânz și cină.

Formații care m-au impresionat:

SLAEGT:

VÎRCOLAC – o trupă din Dublin, de death metal, cu nume românesc, pentru că fondatorul este mare fan al poveștilor horror:

Tainted Lady – o trupă de classic rock:

AOSOTH:

Trupe revăzute cu drag:

IN THE WOODS:

Și bineînțeles, prietenii sârbi de la INFEST care au rupt gura târgului:

 

Mai jos vă las să vă bucurați de pozele făcute în cele trei zile:

https://andreeaw.sunphoto.ro/Metal_Magic_Fest_IX_-_2016