Vine ieri Marian Coman (cum unde? pe pagina lui de facebook) și anunță că e tare bucuros că s-a lansat un joc, pe numele lui „Unchained”, la care el a scris scenariul. Și că e vorba despre un joc care să-i motiveze pe adolescenți să mai facă ceva mișcare.

Zis și făcut, download-ez aplicația. Dau să văd despre ce este vorba în misiunea de inițiere și erau 15 minute „amărâte” de mișcare.

Ideea este foarte faină și deși nu mai sunt adolescentă de ff multă vreme, păstrez aplicația și voi face câte misiuni pot. La o zi de la lansare sunt deja 34 de conturi făcute. Nu-ți trebuie decât o adresă de e-mail și un cod pe care-l vei primi, ca să te înregistrezi, ÎNSĂ, va trebui să alegi la înregistrare un oraș din România. Deși locuiesc la câteva mii de km depărtare, am încercat, nu am putut selecta orașul în care locuiesc, dar am selectat București (e pe sectoare), unde am adresa din buletin.

După cum spuneam, se încurajează mișcarea: mers pe jos, pe bicicletă, cu rolele și pe skateboard. Orice alt mijloc de locomoție nu va fi înregistrat de către aplicație ca fiind eligibil.

Eu, care merg la serviciu 40 min pe jos zilnic (40 dus, 40 întors), am făcut misiunea de inițiere și prima misiune.

În principiu, jocul te lasă (sau îți recomandă) să faci o misiune pe zi și câștigi puncte.

La misiunea de inițiere, cea de 15 min ai voie să faci 2 min pauză (eu folosesc pauza pentru traversat strada), la prima misiune, cea de deplasare timp de 30 de min, ai voie să iei pauză maximum 4 minute.

Ce se întâmplă dacă iei o pauză mai mare? Pici misiunea (fail) și va trebui să o reiei.

Despre ce scenariu este vorba? Unul post-apocaliptic aș putea spune, care mi-a adus aminte de Robopocalipsa lui Daniel H. Wilson.

Eu zic să nu ezitați și să dați click pe link, să vă instalați aplicația (de preferat pe telefon) și să mergeți pe jos. După cum vă spuneam, cu cele 80 min pe care oricum le merg pe jos de luni până vineri, îmi fac cei 10.000 de pași zilnic (pe care mi i-am propus să-i fac), dacă nu chiar puțin mai mult, când am rute ocolitoare, pe la cumpărături.

Unchained