Nu știu cu câte mâini și guri să vă îndemn să mergeți la cinema să vedeți acest film. Este absolut superb. Nu sunt fan supereroi. După ce am trecut de o anumită vârstă m-au lăsat rece și Superman și Batman și Spiderman. Mi s-au părut multe dintre ele o ciorbă reîncălzită. Superbul erou care e inocent și curat ca lacrima și care trăiește pentru a salva lumea.

Exact despre asta vorbeam cu cineva mai devreme. Spre exemplu mă voi duce să văd „Venom 2”, dar nu atât pentru poveste, cât pentru actori: Tom Hardy și Woody Harelson. Mă voi duce să văd „Eternals” pentru pleiada de actori pe care i-am recunoscut în trailer (wwoow). Îmi plac personajele Harley Quinn și Joker (da, știu, e controversat, dar Joachin Phoenix a făcut un rol de zile mari, după părerea mea). Îmi place Cumberbatch, dar nu suport Dr. Strange. Am cumva un sentiment nu neapărat de falsitate, dar că ceva nu e cum ar trebui să fie.

După ce acum 3 ani am văzut „Pantera Neagră”, care pentru mine rămâne pe locul 1 în topul preferințelor mele personale în categoria filmelor cu supereroi, „Shang-Chi” a trecut direct pe locul secund. Fără dar și poate, fără drept de apel. Copilul din mine a făcut ochii mari de uimire și și-a umplut sufletul de bucurie la vederea animalelor fantastice.

Adultul din mine s-a bucurat nu doar de jocul actoricesc al oamenilor ale căror fețe le-am recunoscut (îmi cer scuze, nu vreau să dau spoilere, dar nu pot să uit o replică a Marelui Ben Kingsley: „to this day I can’t get my head around how the monkeys were riding horses”) dar și de o poveste cu cap și coadă, nefâsâită, o poveste da, despre bine și rău, dar o poveste pe cât de fantastică pe atât de reală, pentru că morala filmului este că avem și binele și răul în noi, suntem ceea ce am moștenit de la părinți care au moștenit de la părinții lor, etc, dar depinde numai de noi să luăm ceea ce am primit și să-l facem al nostru, propriu și individual. Depinde numai de noi cum și în ce fel folosim ceea ce am primit / moștenit. Ying și Yang. Fiecare monedă are două fațete. Nimic nu este doar rău sau doar bun. Așa este și în viață.

Vă las să vă delectați cu trailerul oficial și vă îndemn să mergeți să-l vedeți la cinema. Știu, costă bani, dar merită să vă faceți o zi, o seară, o săptămînă mai frumoasă.

https://www.youtube.com/watch?v=8YjFbMbfXaQ